Pulmakleit ja pulmatants

Tihti on suurim üllatus ja takistus pulmatantsu tantsimisel kleidi nö pikk saba ehk slepp. Pika sabaga kleidis pruuti on küll altari ette kõndimisel ilus vaadata, kuid tantsides on osa samme vaja astuda selg ees, mis tekitab olukorra, kus astutakse kleidile peale, see on aga ohtlik ja libe.

Soovitused pulmakleidi valimisel

  • Võimalusel valige pulmakleit, mis on maksimaalselt maani ja ei libise mööda maad.
  • Kui kleit on pikem kui põrandani kinnitage see seelikuosale. Käe külge kinnitatud kleit võib pööretel takistuseks saada.
  • Pika slepiga kleidi puhul mõelge kleidi kinnitamise võimalus juba aegsasti läbi ja proovige selles tantsida.
  • Tihti ei taheta pulmakleiti enne pulmapäeva näidata, kui aga olete valmis seda tegema oleks pulmatantsu kava kava proovimisest pulmakleidis suur abi. See võtaks päris palju pinget pulmatantsu esitamiselt maha.
  • Juhul kui näitate oma pulmakleiti esimest korda alles pulmapäeval proovige kleidis tantsimist päeva jooksul, näiteks ilupiltide tegemise ajal.

Pulmaülikond ja pulmatants

Ülikonna puhul võiks kaaluda, kas saaks tantsu ajaks pintsaku ära võtta või vähemalt proovida, kuidas pintsakus tantsida on. Tihti tõusevad pintsaku õlapatšokid tantsuhoius nii kõrgele, et kael nö kaob ära. Tantsimiseks soovitan kasutada triiksärki, mille peal on vest. Vesti soovitan kasutada sellepärast, et triiksärk kipub käte tõstes pükstest välja tulema ja see ei pruugi kõige parem välja näha. Vest pisut varjab seda.

Imelist pulmapäeva ja avatantsu!

Helena Tantsukool – tantsi, naudi, sära!